• Teaser
  • Teaser
  • Teaser

Spackspuitwerk

Spack is een sierpleister die steeds meer wordt toegepast als wandafwerking in woonhuizen en kantoorpanden. Spack geeft een strakke en sterke afwerking.
Deze wandafwerking is bovendien zowat de voordeligste keuze die u kunt maken voor uw woning.
Hoe fijn of hoe grof de spack wordt gespoten bepaalt u zelf.

spackspuitwerkVoor het aanbrengen van het spack (spuitpleister) wordt een spackpuitmachine gebruikt in combinatie met een compressor, slangen en een spuitpistool. De spackspuiter brengt de spack in twee lagen aan, de eerste laag wordt aangebracht en afgemest, dit is het egaliseren en wegwerken van oneffenheden. Vervolgens wordt de tweede laag aangebracht, de zogenaamde afkorrellaag.

Spack kan worden aangebracht op alle vlakke en gladde minerale ondergronden zoals beton, cellenbeton, kalkzandsteen, gipsblokken, gips gebonden mortels, gipsgebonden platen, gips kartonplaten, cementgebonden mortel en cement gebonden platen.

Voorbereidende werkzaamheden voor het spackspuiten zijn het eventueel egaliseren van de kale ondergrond, het afplakken van ramen en deuren, het stof- en vetvrij maken van de ondergrond en het eventueel behandelen met een voorstrijk- of hechtmiddel.

Het aanbrengen van spackwerk is arbeidsintensief werk, en het moet vakkundig gebeuren voor een optimaal resultaat. Het uiteindelijke resultaat van spackwerk valt en staat met de aandacht die besteed wordt aan het vooraf afplakken.